Kirjoitanpa vähän taas tästä lamasta. Pari ilahduttavaa asiaa on tapahtunut. Ensinnäkin, helmikuussa saimme kotiimme lapun, että vuokramme on tästä lähtien 25.000 ISK vähemmän kuin ennen. Siis sama kuin suomalaiselta silpaistaisiin 250e vuokrasta pois! Olimme tosi iloisia, vaikka vähän alkoi jännittää että meneekö tämäkin taloyhtiö konkurssiin, niinkuin edellinen. Ehkä tämä selviää, tuntuivat jo alkavan fiksailla noita parvekepuolen seiniäkin (jotka olivat siis viimeistelemättömiä).

Toisekseen Selfossiin on tullut kirpputori. Olen Islannissa nähnyt vain hyvin harvoja kirpputoreja, mikä on sääli, sillä Suomesta olen bongaillut kaikenlaista kivaa kirppareilta, varsinkin lastenvaatteita. Kurja puoli asiassa on, että se kirppari on (ainakin vielä toistaiseksi) tosi kehno, toisin sanoen ihmiset myyvät siellä aivan järkyttävssä kunnossa olevaa schaissea aivan järkyttävään kovaan hintaan.

Kolmannekseen Selfossista hävisi myös astetta parempi ruokakauppa, eli Nóatum ja tialle tuli halpisketju Krónanin putiikki, tällä hetkellä meillä on täällä sen lisäksi myös Bónus. Eli vähän kuin asuisit kaupungissa, jossa molemmat ruokakaupat olisivat versioita saksalaisesta Lidlistä. No okei, ehkä Krónan on pikkiriikkisen parempi. Se hyvä puoli asiassa on, että kauan kaipaamani munakoisot palautuivat vihdoin ulottuvuusalueelleni, kauan eläköön herkkuruokani Moussaka!

Töissä on hiirenhiljaista ja myös hiiriä. Ankaran taiston jälkeen niitä on nyt sieltä hävitetty, mutta jotensakin käy hyvin ajan henkeen, että hiiret tulevat pitämään bileitä laman keskelle. Vain torakat puuttuu. Liitulakujen hinta on tullut takaisin 400 kruunun paikkeille kuudestasadasta, joten olen vähän ostellut niitäkin.

Suomen matkalla jäi harmittamaan, kun mummo antoi kasan euroja, eikä suomen pankit suostuneet vaihtamaan niitä kruunuiksi. Olisi kurssi ollut Suomessa 290 Islannin 180 sijaan...

Eli näin hyvin meillä pyyhkii tällä hetkellä, mutta pohjaltahan on vain yksi suunta, eli ylöspäin! (Ellei sitten pohja ole lasia ja rätsähdä rikki painon alla ja pudota ojasta allikkoon ja..)