Akureyri on viehättävä noin 17 000 asukkaan kaupunki, joka sykkii pohjois-Islannin sydämenä pitkän lahdenpohjukan syvennöksessä. Kaupungista löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää, kuten kukkapuutarha ja lentokonemuseo. Heti kaupungin ulkopuolella on myös joulutalo, jossa joulunhenki hehkuu ympäri vuoden. Kaupungin uimahalli on erinomainen monine allasvaihtoehtoineen ja vesiliukuineen (pääsymaksu 450 ISK aikuinen).

Leirintäalue keskikaupungilla on hyvällä paikalla, siisti, tilava ja omaa mm. pyykinpesumahdollisuuden. Leirintäalueelta pääsee mukavalle aamupalalle, kun kävelee katua alas merta kohti ja kirkon ohi ja suuntaa ravintola Bautinniin. Pekonia ja munia tai katkarapuleipää. Paikan kala ja ranskalaiset on kokeilemisen arvoinen! Nostalginen jäätelölista, joihin en ole juuri törmännyt 90-luvun jälkeen. Banaanivenettä, daimiannosta ja jäätelöä hedelmillä. Slurps. Kalliimmat ruoka-annokset listalla olivat pieni pettymys, hinta ja laatu eivät kohtaa.

Harmittamaan jäi, ettei ehditty testata sushi-ravintola RUB 23:sta. Leirintäalueelle saa nimittäin grillata ja tokihan meillä oli grilli mukana!

 

Akureyri lahden takaa.

 

Kirkko keskikaupungilla omaa hulppeat portaat.

Ihastuttavaa väriä ja arkkitehtuuria satamakaduilta.

 

Pikku suihkulähde.