Islantilaisilla on kevättalvisin kaksi ruokaisaa juhlaa: Thorrablod ja Polladagur. Thorrablodissa nautitaan perinteisiä ruokia, kuten mätää hainlihaa ja riippusavulammasta, sekä erinäisiä sisäelimistä valmistettuja ruokia runsaiden snapsien kera (eipä ne varmaan muuten niin helposti alas menisikään, ainakaan siinä hajussa, mikä haista lähtee!). 

Polladagur taas muistuttaa anniltaan enemmänkin meikäläistä laskiaista. Silloin nautitaan tuulihattuja herkullisella raparperihillokermavaahtotäytteellä ja suklaakuorrutuksella. Lisäksi siihen kuului jotain tyttöjen takapuolelle läpsimistä tai jotain, viisaammat valaiskaa tarkemmin, sillä tässä kohtaa lähteenäni oli 13- vuotias koulupoika, joka nyt saattoi vaan muuten vain olla takapuolista innostunut.

Tänään väsäilin sitten laskiainen mielessäni modernia versiota noista "pollista", periaatteella mitä nyt kaapista sattuu löytymään. Täytteeksi tuli sitten kermavaahtoa ja appelsiinihilloa ja kuorrutteeksi toffee- kastiketta.

En ole mikään kovin innokas pursottelija, joten tuulihatut syntyivät periaatteella "taikinaa pellille ja uuniin".

Hei huomaatteko, löysin sisäisen ä- kirjaimeni! Tai oikeammin opin käyttämään Ctrl+V- copypasteusta. Alan hiljalleen päivitellä vanhoja tekstejä ää:n kanssa oleviksi, jotta niitä olisi selkeämpi lueskella. Tässä vielä keväinen kuva tyttärestäni, joka pyöräytti itsensä juuri neljän kuukauden ikään:

Niin ja ystävänpäiväkin oli ja meni. Hyvää ystävänpäivää vaan kaikille! (Huh, se oli monta ää:tä peräjälkeen!)